Historia

1980 talet
I början av 1980 talet driver min mamma Maria Ocampo en  vegansk och hälso kiosk som serverar soja och quinua burgare och näringsrika shakes av exotisla frukter och näringsfulla växter som qiwicha och []. Det går bra för den vegetarianska kiosken och studenter köar vid luncherna. Och förstklassig kunskap kring perus grödor är tillgänglig direkt från universitetet och des folk.

Sorligt nog så är det samtidigt oroligt i Peru. I något som liknar ett inbördes krig så står regeringen mot gerilla grupper. I landets universitet märks. Den 12

Mamma tvingas att stänga kiosken då militären tar över Universitets området. Det blir slutet på kiosken. Men intresset och kunskapen är kvar något jag Marias son fick ärva. Hennes intresse för kost är stor och något jag fick ärva.

WISDOM OF YOUR CELLS
Flera år senare läser jag boken The Wisdom of Your Cells av Bruce Lipton. Fascinerad av boken får jag en verklighets uppfattning om hur jag är en del av alla dessa celler jag är gjord av.

Jag bestämmer mig att ta reda på mer om dessa celler. Och framför allt, vad vilken är den bästa näringen för oss på cellnivå. Detta leder till en holistisc bild. Men även holistisk för att det är vad som ledde min nyfikenhet till att ställa frågan. Vad är bäst för våra celler? Med helix.nu försöker jag
svara på den frågan.

HELIX
Namnet helix är em hedring till vår DNA, som är en dubbelhelix. Dubbelhelixen är en beskrivning av molekylformeln hos en dubbelsträngad DNA-molekyl som innehåller instruktioner för utveckling, funktion, tillväxt och reproduktion.

HELIX KOSTKASSE
Tanken är att börja med få produkter som kostar lite med är enkla att få tag på ekologiskt och har mycket näring. Ekologisk, Billigt och näringsrikt. Två frukostkassar som start och ska vara en bra början på dagen. Den andra heter aktiv.

På produktnivå kommer man att kunna djupdyka och nära sig mer om ämnena och hur de påverkar oss positiv. Här finns chansen att skapa en databas kring näring, växter och kroppen.**